Фудбалски Савез Браничевског округа

Његошева 15 Л 11 П.Фах 94 12000 Пожаревац & Телефон 066-855-155-3 & Комерцијална банка 205-41648-80

Конференција клубова Окружне лиге

ОДРЖАНА СЕДНИЦА КОНФЕРЕНЦИЈЕ КЛУБОВА БОЛ ФСБО, РЕСТОРАН „ПРЕПОРОД“ ЗАБЕЛА, ПЕТАК 03.03.2023.

Седница конференције клубова Браничевске окружне лиге пред почетак пролећног дела првенства такмичарске 2022/2023.године одржана је у сали ресторана „Препород“ у Забели у петак 03.03.2023.године, на седници су било присутни представници свих 15 клубова.

Седницу је отворио председник конфернције клубова Бобан Огњановић (Борац Кленовник) поздравио све присутне представнике клубова и представнике Савеза: Александра Стојадиновића председника ФСБО, Вукашина Јевремовића потпредседника ФСБО,  Горана Милановића председника судијске организације ФСБО и Бојана Карановића генералног секретараа ФСБО и руководиоце такмичења Дениса Перића Комесара за такмичење БОЛ и Југослава Перића Комесара за делегирање судија БОЛ. Представницима клубова у кратким цртама своје Извештаје о раду у јесењем делу првенства изнели су Комесар за такмичење Денис Перић и Комесар за делегирање судија Југослав Перић. На крају јесењег дела прво место заузео је ФК“Обилић“ из Живице а одмах иза њих су ОПК“Рудар 2001″ из Костолца са 2 бода мање и ФК“Звижд“ из Кучева са 3 бода мање, тако да се у пролећном делу очекује занимљива борба за пласман у виши степен такмичења (Зона ФСРЗС), док ће велики број клубова из дољњег дела табеле да води борбу за опстанак у лиги и да избегну играње баража са другопласираним екипама МФЛ за останак у Окружној лиги.
После дискусије о извештајима комесара, где није било неких већих примедби представника клубова, прешло се на селедећу тачку дневног реда где су клубови упознати са Трошковником Савеза за пролећни деео, који је остао исти као предхоне сезоне и упознати су са Календаром такмичења за пролећни део. Пролећни део првенства почиње 11/12.03..2023.године са једним ванредним колом (21) а завршава се 11.06.2023.године. Опоменути су клубови да од такмичарске 2023/2024. године клубови који играју Окружну лигу морају у редовном такмичењу да имају по једну селкцију млађих категорија у лигама ФСБО и опоменути су да на време пошаљу на школовање тренере за УЕФА „Ц“ лиценцу јер тренутно од 15 клуба услове да добију дозволу за рад такмичарске 2023/2024.године испуњава 9 тренера у Браничевској окружној лиги.

Подржана иницијатива Конференције клубова ПОЛ

Конференција клубова Подунавске окружне лиге на својој седници која је одржана протекле недеље, донела је одлуку да се покрене иницијатива да од такмичарске 2024/2025.године другопласиране екипе Подунавске, Браничевске и Шумадијске окружне лиге игра бараж за попуну Шумадијско Подунавске зоне ФСРЗС, из разлога зато што остале три зоне ФСРЗС где играју по два окружна савеза другопласиране екипе играју бараж и имају могућност пласмана у виши степен такмичења. Конференција клубова Браничевске окружне лиге после дискусије једногласно је подржана иницијтива комшија из Подунавског округа јер сматрају да би тиме могла да напредују на виши степен такмичења по два клуба.

Руководство ФС Браничевског округа и такмичења Браничевске окружне лиге.