Фудбалски Савез Браничевског округа

Његошева 15 Л 11 П.Фах 94 12000 Пожаревац & Телефон 066-855-155-3 & Комерцијална банка 205-41648-80

Семинар службених лица лига ФСБО

СЕМИНАРИ СЛУЖБЕНИХ ЛИЦА ЛИГА ФСБО: БОЛ 12.08.2023. И МФЛ 13.08.2023.

Пред почетка јесењег дела првенства лига ФС Браничевског округа, одржани су Семинари службених лица и то у суботу 12.08.2023. године Браничевска окружна лига и у недељу 13.08.2023.године обадве МФЛ лиге. Семинар је одржан у сали бившег комитета у Пожаревцу док је провера физичке спремностиу судија одржана на атлетском стадиону у Пожаревцу.

Браничевска окружна лига (субота): На семинар је позвано 33 судија, присутно је било 24 судија, проверу физичких норми успешно су сви положили, док је на тесту од 20 питања из познавања Правила фудбалске игре тројица судија слабије урадили тест и морају да дођу за 30 дана на поновљени семинар са судијама који су били спречени да дођу на први семинар. На семинар је позвано 25 делегата а присутно је било 22 делегата, тест од 20 питања из познавања Пропозиција такмичења ФСБО и Правила фудбалске игре, тројица делегата је урадила слабије тест и мораће да дођу за 30 дана на поновни семинар. На семинару су судије и делегати упознати са новим УЕФА видео материјалом и скренута им је пажња на пропусте у пролеђном делу првенства.

МФЛ Дунав (недеља): На семинар је позвано 29 судија, присутно је било и успешно положио 21 судија. На семинар је позвано 21 делегата, присутно је било и успешно положило 14 делегата.

МФЛ Млава (недеља): На семинар је позвано 25 судија, присутно је било и успешно положило 16 судија. На семинар је позвано 21 делегата, присутно је било и успешно положило семинар 14 делегата.

Руководство семинара било је: Горан Милановић председник ССОС ФСБО, Бојан Карановић ген.секретар ФСБО и Зоран Демић председник КУС-а ССОС ФСБО, на челу комисије за теоретску проверу био је Срђан Грујић члан КУС-а ССОС ФСБО, док је на челу комисије за физичку проверу судија био Ненад Илић члан КУС-а ССОС ФСБО, на челу здравствене комисије био је Др. Душан Антић. Задужен за администрацију и организацију семинара био је Емил Јанковић секретар ССОС ФСБО, остали чланови комисије су били: Маја Милошевић, Иван Јовановић, Иван Вујчић, Дејан Ђорђевић, Милан Новаковић, Александар Живановић, Марко Стефановић, Драган Николић, Милан Николић, Марко Рацић и Жељко Радовановић. На семинару су били присутни и комесари лига ФСБО: БОЛ: Денис Перић и Југослав Перић, МФЛ Дунав: Сретен Симић и Златко Стокић и МФЛ Млава: Жељко Богосављевић.

Обадва дана на затварању семинара, службеним лицима обратили су се Горан Милановић председник ССОС ФСБО и Александар Стојадиновић председник ФСБО и захвалили на поштовању сатнице семинара, дисциплини и доброј припремљености за семинар и пожелели пуно среће и успеха у јесењем делу у обављању дужности на лигама ФСБО.

Судије БОЛ, Атлетски стадион Пожаревац – субота 12.08.2023.

Судије МФЛ, Атлетски стадион Пожаревац – недеља 13.08.2023.